Bag fladbrød med brændenælder og skvalderkål
8 stk.
Du kan jo bruge denne her opskrift:
Det skal du bruge:
- 1dl lunkent vand
- 100g skyr eller andet surmælksprodukt
- 20g gær
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie
- 8g salt
- 1 håndfuld brændenælder
- 1 håndfuld skvalderkål – der er lige nu ret meget i haven
- 100g groft mel, fx rugmel eller grahamsmel
- ca. 250-300g hvedemel
Sådan gør du:
- Kog en smule vand og hæld det over brændenælderne. På den måde kan de ikke længere brænde.
- Skyld skvalderkål i vand.
- Kom vand, skyr og gær i en skål. Rør rundt til gæren er opløst.
- Tilsæt alle ingredienser på nær melet. Rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt af gangen.
- Når dejen er rørt godt sammen i skålen, vendes den ud på et meldrysset bord, og dejen æltes til den ikke længere hænger fast i bordet.
- Lad pandebrøddejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter eller til dobbelt størrelse.
- Når dejen er hævet færdig, deles den ud i mindre portioner, der passer med et brød.
- Lav små brød af 1-1,5 cm tykkelse.
- Varm en pande op.
- Smør brødene med olivenolie på den ene side.
- Vend den smurte side ned på panden, og steg brødene i et par minutter til de er gyldne.
- Smør den anden side af brødet med olie og vend brødet.
- Lad brødet stege færdigt og server gerne lune.
Brødene kan selvfølgelig også bages på bålet.
Aflevering
Aflever din besvarelse ved at kommentere her på siden. Dit svar bliver offentligt gjort direkte på siden så alle kan se svarene.
Når du kommenterer her på siden skal vi lige godkende kommentarer for at undgå spam.
Du er velkommen til at oprette dig som bruger på siden. Så behøver vi ikke godkende de enkelte opslag.
4 kommentarer til “Opgave 4: Bag fladbrød”
Øøøøøæhhhh… Øøøøeeehhhh.. Fladbrød?
?
?
You have remarked very interesting points! ps nice site.Money from blog